4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun!

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun!

Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile yetiştirelim ki, hem koşulsuz sevgiyi, hem de empati kurabilmeyi öğrenebilsinler.

 

02.10.2020 251

Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Aynı tabiatta beraber nefes aldığımız tüm hayvanların yaşama hakkına dikkat çekmek,korumak daha iyi ortamlarda barınmasını ve beslenmesini sağlamak konularında farkındalık oluşturmak için kutlanana ve etkinlikler yapılan bir gün.

Hayvanlar aynı insanlar gibi duyu ve hareket kabiliyetine sahip canlılardır. Dünyanın varoluşundan beri var olan bu canlılar, insan hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır. İlk insanlar zorunlu ihtiyaçlarını hayvanlardan sağlamış, onların yardımıyla insan yaşamını bugüne kadar taşımışlardır. Karınlarını onları avlayarak doyurmuş, uzak yerlere onların yardımıyla kolaylıkla gitmiş, en ağır yüklerini onların yardımıyla kolaylıkla taşımışlardır.

02-10-2020

Hayvanların önemini bilen insanlar 1822'de İngiltere'de bir araya geldiler. Hayvanları korumak insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve onların daha iyi koşullarda beslenmelerini ve barınmalarını sağlamak amacıyla Hayvan Koruma Birliği'ni kurdular. Bu kurum bilinen ilk hayvan koruma kurumudur.

Aynı amaçla Hollanda'da Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu kuruldu ve 4 Ekim hayvanları koruma günü ilan edildi. Biz de her yıl 4 Ekimde Hayvanları Koruma Günü'nü kutluyoruz.