Fatih Sultan Mehmet Han' dan Size Mektup

Fatih Sultan Mehmet Han' dan Size Mektup

Fatih Sultan Mehmet Han' dan Size Mektup Var!

29.05.2022 637

Ben benden önceki padişahlara benzemem.


29-05-2021

Ben Mehmet, Sultan 2.Murad' dan olma, Hüma Hatundan doğma 2.Mehmet. Atam olan Osman Bey'in kurduğu beyliği cihan imparatorluğuna getiren, Sırbistan'ı ,Amasra'yı, Mora'yı, Sinop'u, Trabzon' u, Eflak'ı ve Boğdan'ı, Karaman ve Akkoyunlu vilayetlerini, Arnavutluk'u, İmrozu, Midilliyi, Bozca ve Gökçeadayı, Semadireği, Eğribozu, Kırımı ve daha 21 yaşındayken İslam peygamberi Hz. Muhammed'in "Konstantiniyye elbet fetholunacaktır. Onu fethedecek komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur." hadisine nâil olup Feth eden, İslamın bayrağını en zirvelere diken, Devleti Aliyenin 7.Padişahı , çağ açıp çağ kapatan abd-i âciz Mehmet .

Bıkmadan usanmadan çalışan, okuyan, 6 dili birden konuşan, matematik, astronomi, din, felsefe, tarih, kimya, mühendislik ilimlerine vakıf olmak için gecesini gündüzüne katan , Ahmet Paşa' dan, Hoca  Akşemsettin'den, Molla Hüsrev'den, Molla Gurani'den dersler alıp ilimler öğrenen, yüzlerce şiirler yazan Avni Mehmet.

Ağabeyim Şehzade Aladdin'in vefat etmesi neticesinde babam Murad'ın fani dünyadan vazgeçip yerine beni tahtta varis bırakması sonucu  12 yaşında ilk defa padişah olan, paşalarımın taht oyunlarıyla tahttan indirilip tekrar Manisa'ya vali olan , sabır timsali Ebu Eyyûb el-Ensarî gibi sabırlı Şehzade Mehmet.

Ben 19 yaşında iken babam Murad'ın Hakka yürümesi ile tekrar tahta yürüyen Sultan Mehmet. Konstantiniye'nin fethi için bana yapılanları unutmadan sineye çeken, 90 günde Rumeli'ye hisar yaptıran, "Ya ben Konstantiniyye'yi alırım ya da Konstantiniyye beni!" alır diyen, bu gaye uğruna şahi topları döktüren, gemileri karadan yürüten, "Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz" diyen Sultanü'l-Berreyn ve Hakanü'l-Bahreyn Mehmet.

Sizlere İstanbul'u, gönüllerin fethedildiği nice toprakları, Çeşm-i cihan Amasra'yı ve dünyanın kalbi Anadolu'yu, Türkün zalimleri kahreden gücünü,  mazlumların hayatını, dini İslamı emanet eden ben Fatih Sultan Mehmet Han.

Sen ki Türkün gücünü ilimle fenle tüm dünyaya gösterecek olan , adaleti, iyiliği, doğruluğu nesillerden nesille aktaracak olup atalarınızın emanetlerine sahip çıkıp daha ilerilere götürecek olan Türk evladı. Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme, asla gururlanma; yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken, sen dağların bile üzerinden geçesin.