Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme

01.12.2020 461

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) kimler başvurabilirler?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler

2020-2021 öğretim yılında lise veya dengi okullar ile açık öğretim lisesi son sınıfında okuyanlar,
Lise son sınıfta beklemeli olanlar,
Lise mezunları,
Ortaöğrenimlerini yurtdışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar,

Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumlarında soru sayıları ve süreler ne şekilde olacaktır?

2021 TYT Sınavı, saat 10:00'da başlayıp sınav toplam 135 dakika sürecek. Birinci Oturumda yapılacak Temel Yeterlilik Testi (TYT)'nde; 40 Türkçe,Sosyal Bilimler;Coğrafya:(5 soru),Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi:(5 soru),Felsefe:(5 soru),Tarih: (5 soru) toplam 20 soru ve 40 Temel Matematik20 Fen Bilimleri; Biyoloji(6 soru),Fizik(7 soru),Kimya(7 soru) olmak üzere toplam 120 soru sorulacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT)'nin süresi 135 dakikadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...