TÜBİTAK

TÜBİTAK "Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasında" Biz de Vardık!

26-28 Aralık 2022 tarihleri arasında MEB ve TÜBİTAK iş birliğinde gerçekleştirilen lise öğrencilerine yönelik düzenlenen, "Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması" sona erdi.

03.01.2023 174

Yarışma, öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma yapma, akademik çalışmalara alt yapı oluşturabilecek analitik düşünme becerilerini geliştirerek yeni bilgiler üretmelerine teşvik edilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması öğrencilere aynı zamanda kendilerini ifade edebilecekleri ve sosyal duygusal becerilerini geliştirebilecekleri ortamlarda yer alma imkanı sağlamıştır.Açılış töreninde olduğu gibi serginin son gününde de Ankara Congresium'daki ödül törenine Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.Yarışma, "Matematik" ve "Çevre ve İklim Değişikliği" olarak iki önemli konuda gerçekleştirildi. Dereceye girenlere verilen ödüllerin yanı sıra Bakan Özer, yarışmaya katılan tüm öğrencilere tablet hediye etti. Öte yandan yarışma için Ankara'ya gelen öğrenciler Anıtkabir'i, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ni ve Anadolu Medeniyetleri Müzesini de ziyaret etti.Yarışmaya, 1.213 öğrencinin hazırladığı toplam 666 proje başvurmuştur. Başvuru sistemine yüklenen proje raporları üzerinden yapılan ön değerlendirme sonucunda 69 ilden, 86 farklı okuldan, 88 erkek ve 94 kız öğrencinin hazırladığı 98 proje, yarışmanın final aşamasına davet edilmiştir.Final sergisine Çevre ve İklim Değişikliği ana alanında yer alan "Çevre Eğitimi" tematik alanını kapsayan "Uyan" isimli projemizle katıldık. Proje Danışmanı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Fatma Öztürk, projede desteklerini esirgemeyen Biyoloji öğretmenimiz Özgül Deveci ve okul idaremize, projede görevli öğrencilerimiz Alperen Yakup Aygün ve Melisa Pehlivanoğlu'na teşekkür ederiz. Video hazırlama aşamasında yardımcı olan öğrencilerimiz Poyraz Şahin TAŞPINAR'a ve Yiğit BALİBEY'e, videodaki seslendirmeleri için Bünyamin Taha TATAR'a proje aşamasında bizleri her zaman destekleyen Kilimli Anadolu Lisesi ailesine teşekkür ederiz.

03-01-2023

03-01-202303-01-202303-01-202303-01-202303-01-202303-01-2023